"US" Kiwi

 

US Kiwi
Reg.nr: 11476/06

 

Kiwi er en artig frøken med engod porsjon personlighet. Hun er et ”kosedyr” i ordets rette forstand. Favorittstund er kvelder liggende på ryggen i sofaen med matmor. Kiwi med sin personlighet, kan av og til ”skremme vannet” av enkelte. Når hun blir veldig glad smiler hun fra øre til øre og viser hele sin flotte tanngard. Dette særlig når hun synes mor og far har vært altfor lenge borte, da møter hun oss med et hyggelig smil.

 


Kiwi er i likhet med Madicken født på Vestlandet, men stammer fra kennel US. Hennes mor er US Shiba og far er Hadselsøyas Slark.
Kiwi har også deltatt på noen jaktprøver. Det siste året (høst 2008/vinter 2009) har vi, av ulike årsaker, dessverre ikke fått deltatt på jaktprøver med Kiwi, men planen er å komme sterkere tilbake til høsten 2009. Det fortjener Kiwi som på trening og jakt har vist seg åvære en god jakthund. Hun finner alltid fugl, har flotte stander, reiser presist og er rolig i oppflukt og skudd. Hun er en lett liten frøken som tar seg lett frem i terrenget.


Kiwi bidrar også til at fryseren fylles på høsten. Hun var sterkt delaktig i at det kunne serveres selvskutt rype til forrett i vårt bryllup høsten 2008.

 

 


Jaktprøvekritikker:


Østfold II 03.10.09

Starter i god fart fine slag på åpen mark. Bruker vind og biotop fornuftig i god kontakt med fører. Fast stand, går villig frem uten resultat, senere ny stand i samme området. Reiser, fasan letter, er rolig i oppfl og skudd. utreder og får i dag sin 2.pr AK

 

Tallkarakterer: 5-5-6-4-4-4              Dommer: ?

 

Hovden 06.09.09

Kiwi går energisk ut i svak sidevind. Viser fin fart og stil - går innledningsvis noe rettlinjet - det bedrer seg utover i slippet. Fortsetter i åpent lende, går meget godt. Tar intens stand, reiser presist ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Under utredning, ny stand - reiser igjen presist og er helt rolig. Fortsetter, har fugl i nesen. Fører kommer til, trår opp to ryper - Kiwi respekterer. En god søker.

2. AK

 

Tallkarakterer: 4-4-6-3-3-4            Dommer: ?

 

Hovden 05.09.09

I tett biotop starter Kiwi ut i et meget godt søk i fin kontakt med fører i fin fart og stil. Fortsetter senere sitt meget gode søk. Finnes i stand. Når fører kommer til letter et stort rypekull. Rolig i oppflukt og skudd. utreder greit.

Kiwi er en meget tiltalende hund som i dag får en velfortjent 2. pr. AK grunnet små minuser på søk som bredde og dybde.

 

Tallkarakterer: 4-5-6-3-3-4            Dommer:     ?

 

Dovre 11.04.08
Går et meget godt søk i god fart. Sekunderer makkers stand som var tom.
Fortsetter sitt gode søk utover dagen. Stand, noe forsiktig frem. Fugl letter og Kiwi er rolig i oppflukt og skudd.
3.premie AK


Tallkarakterer: 4-4-4-6-4-3-4                Dommer: Vigdis Nymark

 

Utstillingskritikk:


Varpe Nittedal 14.06.08
U.middels stor. God type. Godt rase og kjønnspreg. Velskåret hode – godt uttrykk. God hals og kropp. Velvinklet. Gode poter. Litt snaut hårlag og lys farge. Gode bevegelser og godt gemytt.
2. KVAL Brukshundklasse  

                            

                                                    Dommer: Bjørn Stang

 

Klikk her for Kiwis side på NISK