Hvem er vi

 

Vi anskaffet oss vår første hund våren 2001. Jan, som var meget jaktinteressert, ønsket en fuglehund. Hunden var i hovedsak tiltenkt som jakt- og turkamerat. Vi kom over en annonse i et jaktblad der kennel Valeheia annonserte med et valpekull som var på trappene. Jan ringte og samme dagen var det født 7 flotte valper. Vi ble satt opp på valpeliste, med ønske om en valp.


En stund senere ble vi kontaktet av oppdretteren med beskjed om at vi i påsken 2001 kunne komme og hente en liten valp. I påsken gikk ferden over fjellet og det ble vårt første møte med vår kjære Valeheias Madicken og starten på en ny tidsregning for oss.


Fra dette tidspunktet dreide mye av vår hverdag seg om og rundt vår lille ”frøken Madick”. Vi startet med deltagelse på dressurkurs, valpesamling hos oppdretter, kurs med trening i fjellet, apportkurs osv. Senere prøvde vi oss på jaktprøver, noe som ikke gikk så veldig bra med en gang. Som nybegynnere og første gangs hundeeiere hadde vi gjort noen feil og dressuren satt for dårlig. Etter at vi hadde gjort noen tøffe erfaringer gikk det opp for oss at her hadde vi mye jobb å gjøre.


Vi startet med ”prosjekt Madicken” og det endte til slutt med premie på jaktprøve høsten 2003. Som følge av noen av de feilene vi gjorde i starten er Madicken blitt litt treg til å reise fugl. Dette har gjort at vi ikke har lykkes med å få de høyeste premiene.


Vi anskaffet oss videre US Kiwi våren 2006. Med litt mer erfaring i ryggsekken, samtidig som Kiwi har vært en forholdsvis lettdressert hund,  gledet vi oss til å stille henne på jaktprøve. Det er jo slik at på en jaktprøve må det også en porsjon flaks til og vi har opplevd mye ”stang ut” med Kiwi. Dette særlig i form av lange dager med masse slipptid, men uten fugl i hennes slipp. Vi har ikke oppnådd de høyeste premiene på henne heller, ennå….. men vi har selvfølgelig ikke gitt opp og satser videre med Kiwi.


Høsten 2008 og våren 2009 har det for vår del ikke blitt noen deltagelse på jaktprøver. Dette har sammenheng med både bryllup og skulderoperasjon. Til høsten 2009 vil vi igjen stille på prøver med Kiwi.


Det er en utfordring å få gjennomført all den trening vi ønsker på hundene våre. Dette har sammenheng med enn ellers hektisk hverdag (slik det er for de flere enn oss). Vi har to herlige gutter på 5 år som alltid kommer i første rekke. De går for tiden i barnehage, men skolestart om litt over ett år nærmer. Det blir nok en utfordring for alle familiens tobeinte og firbeinte.


Jan er utdannet tømrer og har jobbet med bygging av hus i nærmere 15 år. For tiden sliter han med en kranglete skulder, men satser på å være tilbake for fullt igjen så snart som mulig.

Veronica er utdannet jurist og jobber for tiden i Arbeids- og velferdsetaten.

 

________________________________________